SERVICII

RINOPLASTIE


Intervenția de rinoplastie este considerata de mulți autori in literartura de specialitate din acest domeniu ca fiind „regina intervențiilor estetice”, și aceasta pe bună dreptate, deoarece este o intervenție complexă, dar care atunci când este efectuată corect poate aduce mari satisfacții atât pacientului, cât și chirurgului.


PROGRAMEAZA-TE

 
PORTOFOLIU

RINOPLASTIE

Acest domeniu m-a interesat în mod special, drept pentru care folosesc cele mai noi tehnici pentru a obține o formă proporțională cu fața dumneavoastră.

PRETURI

RINOPLASTIE PREȚURI

 
Rinoplastie deschisa €3000 – €3500
 
FAQ

Întrebări frecvente

1INDICAȚII
Nasul ocupă un loc central la nivelul masivului facial, de aceea la acest nivel nu se poate camufla nimic. Acest domeniu m-a interesat în mod special, drept pentru care folosesc cele mai noi tehnici pentru a obține o formă proporțională cu fața dumneavoastră. Voi folosi tehnica deschisă, care imi permite să expun și să evaluez structurile cartilaginoase. Aceasta înseamnă că veți avea o mică cictrice pe columelă (între narine), care se va vindeca, lasând un semn aproape invizibil. Unele dintre tehnicile mai vechi de rinoplastie, prin abordul închis, nu permiteau rafinarea vârfului nasului sau provocau probleme de respirație.
2CONSULTAȚIA
Aceasta reprezintă de obicei primul contact dintre pacient si chirurg și în cadrul acesteia trebuie să se stabileasca o relație de încredere. În cazul în care sunteti din alta localitate sau altă țară, se poate realiza și o primă consultație online. Pentru aceasta, trebuie să trimiteți pe adresa de email simona.nitescu@profill.ro un set de poze, după cum urmează – poza fața – poze profil stânga/dreapta – poze semiprofil stânga/dreapta – poză cu baza nasului (de jos) Nu vă sfiiți să îmi adresați intrebări pentru a va lămuri despre toate aspectele care vă interesează. De asemeni, este important să evidențiați toate aspectele care va deranjează la nasul dumneavoastră. De asemeni, puteți să aduceți poze pre- și postoperatorii ale unor persoane care au suferit o intervenție de rinoplastie și al căror rezultat vă place. Poate fi vorba fie de cunoștințe, fie de persoane publice. Totuși este bine să selectați cazuri în care aspectul preoperator se apropie de aspectul nasului dumneavoastră, și totodată, să aveți așteptări realiste față de ceea ce se poate obține. Pentru ca pacientul și chirurgul să se puna de acord asupra rezultatului dorit, vă pot oferi și servicii de simulare computerizată a rezultatul postoperator. Totuși, aceasta servește doar pentru a vă face o impresie preliminară, rezultatul în realitate poate varia în funcție de particularități anatomice.
3ANALIZE
Recomand efecutarea unui set complet de analize, care include -Hemoleucogramă -Coagulogramă -Glicemie -Ionogramă -Transaminazele (TGO, TGP) -Uree -Creatinină -Virologie (status Hep B, Hep C, HIV) Pentru a obține aceste analize, vă pot îndruma eu sau vă puteți adresa oricărui laborator la alegerea dumneavoastră. Analizele nu trebuie să fie mai vechi de o lună. De asemenea, va fi necesară o radiografie a nasului din față, profil si baza nasului.
4PREOPERATOR
Medicul trebuie să știe despre orice fel de afecțiune acută sau cronică de care suferiți, și dacă aveți vreo alergie la medicamente, alimente etc. Vă sfătuim să aveți grijă să nu răciți înainte de operație. Este recomandat să opriți administrarea de anticoncepționale, Aspirina, AINS sau vitamina E cu o saptămână înainte de operație. Cu 6 ore înainte de intervenție nu mai mâncați sau beți nimic.
5ANESTEZIE
Pe durata interventiei veți fi sub anestezie generala. Nu vă îngrijorați, înseamnă că singura durere pe care o veți simți este înțepătura pentru a introduce braunula intravenoasă, după care veți adormi și vă veți trezi în patul din salon, după operație.
6INTERVENȚIA
Interventia de rinoplastie primara durează în mod uzual intre 2-3 ore. Aceasta durata poate crește și până la 5 ore în cazul unor rinoplastii secundare, terțiare sau a unor cazuri mai complicate cum ar fi agenezia de piramidă nazală sau malformații congenitale secundare unui cheilo-palatoschizis (bot de iepure sau gura de lup care se asociază și cu defecte la nivelul nasului).
7SPITALIZARE
Vă sfătuim să vă mobilizați cât mai repede postoperator, pentru a preveni eventuale complicații cum ar fi tromboza. Veți rămâne spitalizat/ă peste noapte, iar a doua zi de dimineață puteți pleca după primul pansament.
8PANSAMENTE ȘI FIRE DE SUTURĂ
Aspectul care probabil vă va interesa cel mai mult in legătura cu perioada postoperatorie intervenției de rinoplastie este acela că este o operație aproape NEDUREROASĂ. Veți avea în interioriul nasului pentru 24h tuburi speciale siliconice care va permit să respirați pe nas imediat postoperator. În unele cazuri de deviații de sept mai severe, poate fi necesară menținerea tuburilor până la 7 zile, deoarece ele au și un rol de atela pentru sept. După suprimarea acestor tuburi, vă puteți curața interiorul nasului cu bețigașe de urechi îmbibate cu anticongestionante nazale precum Olynth HA sau Nasic. Folosiți și spray nazal cu apă de mare, de exemplu Nazomer, pentru toaleta nasului. Veți purta o atela sau conformator nazal extern pe dorsul nasului timp de 7 zile. Veți avea fire resorbabile in interiorul nasului, însă pe mica cicatrice exterioară se folosesc fire neresorbabile, care se suprimă la 7 zile postoperator. Echimozele perioculare se resorb în 5-14 zile, acest interval având variații și in funcție de predispoziția pacientului, cât și în funcție de tipul de osteotomii laterale care trebuie efectuate. Echimozele pot fi camuflate cu fond de ten. În perioada imediat postoperatorie este posibil ca la palpare să vă simțiți vârful nasului amorțit și mai rigid. Aceste fenomene se remit în timp.
9RECUPERAREA ȘI INDICAȚII POSTOPERATORII
Recuperarea este de 7 zile. Se recomandă evitarea efortului fizic timp de 4 săptamâni, deoarece efortul va susține edemul de la nivelul feței. După acest interval de timp NU există contraindicații în ceea ce privește activitatea fizică, puteți merge la sala de sport sau puteți avea activități in aer liber. Totuși, trebuie evitată expunerea directă a cicatricei la soare pentru ca aceasta să nu sufere procese de cicatrizare vicioasă sau de hiperpigmentare (culoare mai inchisă). Deasemeni, se recomandă și evitarea expunerii la frig în perioada imediat postoperatorie, pentru a preîntâmpina o eventuala răceala, care pe acest teren mai sensibil poate trage după sine si alte complicatii locale (sinuzite). Pe măsură ce se vindecă, nasul va elimina treptat crustele din interior și funcția respiratorie se va înbunătății progresiv. Nu aveți voie să purtați ochelari (de vedere. de soare, de protecție etc) timp de 2 luni. Dacă ochelarii de vedere vă sunt absolut necesari și nu ii puteți inlocui cu lentile de contact pentru aceasta perioada, atunci ei se pot fixa cu un dispozitiv special la nivelul frunții pentru a nu avea sprijin pe nas, unde ar putea mobiliza fracturile de la nivelul oaselor nazale. Totuși, oasele nazale se consideră consolidate după 2 luni, motiv pentru care recomandăm să se inceapă un masaj foarte blând cu mobilizarea pielii la nivelul piramidei nazale și a vârfului pentru a preveni formarea unor aderențe tegumentare. Un nas operat suferă modificări în timp, forma lui finala se poate aprecia în general la 3-6 luni, dar el se mai modifică până la un an postoperator. Vârful nasului mai poate coborî 2-3mm în aceasta perioada. Se recomandă evitarea oricărui traumatism la nivelul piramidei nazale în timpul acestui timp de stabilizare de 1 an postoperator. Vă așteptăm la control și evaluare postoperatorie gratuite la 1 lună, 3 luni, 6 luni și la 1 an postoperator.
10RISCURI ȘI COMPLICAȚII
Pe lânga riscurile legate de anestezia generală, procedura de rinoplastie poate avea riscurile de sângerare, hiper-sau hipocorecție, trombo-embolism, infecție, serom, hematom, dehiscența plăgii sau cicatrizare vicioasă. Fumatul crește riscul acestor complicații și vă sfătuim să renunțați la fumat pentru 2 săptămâni pre și postoperator.
PROGRAMARE

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție. Luați legătura cu noi!


PROGRAMEAZĂ-TE